U bent hier

Nieuwsbrief installateurs elektriciteit - Januari 2018

Beste partner,

Aan de start van dit nieuwe jaar, wensen we je eerst en vooral een succesvol en gelukkig 2018! Eén van onze voornemens is in ieder geval om in 2018 te blijven investeren in een goed contact. Daarom zijn we hier al met onze eerste nieuwsbrief, waarin we je willen informeren over een aantal nieuwigheden die belangrijk zijn binnen jouw vakgebied.

We verwelkomen je ook graag op Batibouw tijdens de professionele dagen in Paleis 12, stand 115 op 22 en 23 februari. Je kunt er terecht voor enkele korte infosessies over actuele onderwerpen. Of je loopt gewoon eventjes binnen voor een babbel bij een streekbiertje of koffie. We sturen je hiervoor eerstdaags een persoonlijke uitnodiging.
 
We blikken ook nog even terug naar de voorbije Partneravonden. De grote opkomst en de enthousiaste reacties zijn voor ons een signaal om ook in 2018 verder in te zetten op een nauwe samenwerking en informatie-uitwisseling met onze partners in de sector.
 
Veel leesplezier!
 
Eandis Partnerteam

 

Nieuwe manier om aansluitingen aan te vragen

'mijnaanvragen.eandis.be' is vernieuwd.
We hebben onze webtoepassing beter en makkelijker gemaakt. En al zeggen we het zelf, het resultaat mag er zijn.
 
Wil jouw klant:

° een aansluiting elektriciteit/aardgas aanvragen?
° of iets aan zijn aansluiting wijzigen?
 
Als dienstverlening voor je klant kun jij dat snel en makkelijk aanvragen, 24/7 via mijnaanvragen.eandis.be.
 

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen voor jou? We zetten ze op een rijtje.

 • Je kunt een aanvraag eenvoudig doorgeven op basis van het (toekomstig) adres of het huidige meternummer. Dus een EAN-code is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt simuleren, op basis van de verbruikstoestellen in de woning, hoe zwaar de aansluiting best is.
 • Je kunt in één beweging een aanvraag voor zowel elektriciteit als aardgas indienen. Algemene gegevens zoals adres, naam, … zijn slechts één keer in te vullen.
 • Er komt geen blad papier meer aan te pas! Alles verloopt digitaal: de aanvraag, de goedkeuring van de offerte, het inplannen van de afspraak en uiteindelijk de betaling.
 • Je kan als installateur op de hoogte gehouden worden over het verloop van het dossier. Bij de aanvraag duid je daarvoor jezelf aan als ’Aanvrager’ en je klant als ’Ontvanger factuur’.

 

De nieuwe meterkast 25D60

 
 
In januari 2018 introduceerde Eandis een nieuwe kast voor de elektriciteitsmeter: de 25D60. De ‘D’ geeft aan dat deze kast ontwikkeld is om op een optimale manier de nieuwe digitale meters in te plaatsen.
 
Rekening houdend met een overgangsperiode tot 31 maart 2018, is deze nieuwe meterkast verplicht te installeren bij nieuwbouw en renovatie van gezinswoningen of kleine bedrijven. Voor zwaardere aansluitingen vanaf 56 kVA blijf je de oude kast gebruiken.
 
 
Meer weten over de 25D60-kast? Ga zeker eens kijken op onze 25D60-webpagina. Verder is er de meer uitgebreide 25D60-brochure.
 
 
 

Er wijzigt wat aan de schets van de meterbatterij

 
 
Bij de offerte voor de aansluiting van een appartementsgebouw op het elektriciteitsnet vragen wij om de schets van de meterbatterij aan te vullen en ondertekend terug te sturen. Dat document geeft de afmetingen en de positie van de meters per EAN-code weer, zodat de aansluitleidingen per appartement correct kunnen worden aangekoppeld en potentiële meterverwisselingen worden vermeden.
 
Die schets heeft op 28 december 2017 een update gekregen. Je vindt een voorbeeld via deze link: Schets van de meterbatterij
 
 
 
Wat wijzigt:
 
 • Bovenaan de schets wordt de naam van de meterbatterij toegevoegd. Dat is nuttig als er meerdere meterbatterijen op het uitvoeringsadres worden geplaatst, bijv. in een groter appartementsgebouw.
 • De gegevens van de meterkast, vermeld op de schets, zijn vereenvoudigd en vermelden enkel nog:
           ° het huisnummer
           ° het busnummer/unitnummer of verdieping
           ° de laatste 5 cijfers van de EAN-code
           ° het type meterkast: 25D60 of 25S60
           ° de waarde van de fysieke beveiliging
           ° het type meter: normaal tarief (NT), tweevoudig uurtarief (TUT)
             of uitsluitend nachttarief (UNT)
           ° de aanwezigheid van een contactboiler
 •  Jij ondertekent onderaan de schets, waarmee je bevestigt dat je de gegevens hebt geviseerd en de installatie zal uitvoeren conform de schets. Het is wel zo dat de juridische verantwoordelijkheid voor het correct volgen van de gegevens op de schets bij de bouwheer blijven.
 

Geslaagde partneravonden smaken naar meer!

 
Op 7 en 9 november 2017 troffen de sectorgenoten en Eandis elkaar respectievelijk in Roeselare en Turnhout. We mochten jullie talrijk verwelkomen: met zo’n 250 reageerden jullie positief op onze uitnodiging.
De rode draad doorheen het programma was ‘Samen werken we aan de toekomst!’. Dankzij een vlotte informatie-uitwisseling en goede persoonlijke contacten, werken we samen aan de toekomst: die van jou en Eandis, en vooral die van onze gemeenschappelijke klanten.
Op het programma stonden 3 workshops waarin de trends en nieuwigheden in  ‘Verwarming’, ‘Energievoorziening’ en ‘Duurzame Mobiliteit’ werden besproken. En er was tijd om stil te staan bij vragen en bezorgdheden.
 
Aansluitend werd tijdens het netwerkmoment uitgebreid nagekaart: ‘Zou een elektrisch voertuig al iets voor mij zijn?’, ‘Moet ik mijn klanten al adviseren om batterijen te installeren?’ … Dat allemaal bij een goed glas wijn en street-foodgerechtjes. Een nieuw concept dat duidelijk aansloeg, te lezen aan jullie vele reacties. Bedankt daarvoor, dat moedigt ons aan om op die weg verder te gaan.

En wat in 2018?

Never change a winning team! We gaan op dezelfde manier verder. Na Roeselare en Turnhout gaan we op zoek naar andere plaatsen in Vlaanderen om elkaar te treffen. Elk kwartaal wordt een partneravond georganiseerd, telkens op een andere plaats. We kunnen nu al verklappen dat de eerste (waarschijnlijk) doorgaat in maart/april 2018. Hou dus zeker je mailbox in de gaten!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste trends en evoluties en dit in goed gezelschap van je collega’s sectorgenoten, aarzel dan zeker niet om je in te schrijven. Snel inschrijven is steeds de boodschap, want  het aantal plaatsen is beperkt.

Share on social media

Informatie over jouw adres?

 • Jouw distributiebeheerder
 • Klantenkantoren in je buurt
 • Oplaadpunten in je buurt
 • Jobs in je buurt
 • Meterstand doorgeven
 • Beschikbare premies
 • Nieuwe aansluiting aanvragen
 • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen