U bent hier

Nieuwsbrief Aannemers - Zomer 2017

Nieuwsbrief aannemers

 

Beste aannemerJean Pierre Hollevoet

 

In 2016 sneuvelde er – voor het vijfde jaar op rij – een record in de onderbrekingsduur van onze netten, die blijven horen bij de Europese top. Die toppositie willen we doortrekken naar het nieuwe Vlaamse netbedrijf Fluvius dat we vandaag bouwen uit de integratie van Eandis en Infrax. We houden jullie zeker op de hoogte van elke stap in dat traject. Maar op zeer korte termijn wens ik jullie en al jullie medewerkers een rustgevend en verkwikkend verlof!

 

Veel leesgenot!

 

Jean Pierre Hollevoet
Directeur Netbeheer Eandis
@jphollevoet

 

 

Integratie Eandis en Infrax van start

Eandis en Infrax integreren binnenkort in Fluvius. Dat wordt het nieuwe multi-utilitybedrijf dat voor heel Vlaanderen zal werken. De Raden van Bestuur van beide bedrijven hadden eerder al hun goedkeuring voor dat plan gegeven. Ondertussen hebben ook de vijftien intercommunales, de aandeelhouders van Infrax of Eandis, zich akkoord verklaard.

De komende maanden starten we een traject waarbij de volledige integratie van het personeel tegen 2020 zal voltooid zijn. Vanaf 1 januari 2018 krijgen beide bedrijven alvast een gemeenschappelijk managementcomité. De merknamen Eandis en Infrax blijven voorlopig wel nog bestaan. We houden jullie zeker op de hoogte van alle stappen in die integratie.

 

Laagste onderbrekingsduur in vijf jaar

De gemiddelde onderbrekingsduur op de elektriciteitsnetten van Eandis was in 2016 ongezien laag. Een doorsnee eindverbruiker kreeg in 2016 te maken met een onderbrekingsduur van minder dan twintig minuten (19 min 47 sec). Zowel de totale onderbrekingsduur als de onderbrekingsduur door grotere defecten op het middenspanningsnet waren de voorbije vijf jaar nooit zo laag.

De cijfers bevestigen nogmaals dat Eandis een van de meest betrouwbare netten van Europa uitbaat. Dat is zeker ook de verdienste van alle aannemers en hun medewerkers. Niettemin blijven er nog specifieke uitdagingen. Zo is graafschade vandaag de hoofdoorzaak van uitval bij recent aangelegde kabels en leidingen. Graven met zorg blijft dus een aandachtspunt.

Wil je meer cijfers over onze activiteiten van 2016? Bekijk dan zeker dit korte filmpje of lees ons jaarverslag.

 

Veilig werken in de ondergrond

Aannemers weten het als geen ander: de ondergrond zit boordevol nutsleidingen, waaronder heel wat elektriciteitskabels en aardgasleidingen. Iedereen die in de ondergrond werkt, moet zich hierover dus goed informeren en voorzichtig te werk gaan.

Om jullie te helpen om die boodschap over te brengen, ontwikkelde onze veiligheidsdienst een leuk animatiefilmpje (1:50 min) dat we ook delen met veiligheidsverantwoordelijken en gemeentebesturen. Zeker bruikbaar voor jullie toolbox-meetings!

 

 

Strategisch overleg vakorganisaties

Op 13 juni 2017 organiseerde Eandis een strategisch overleg met de belangrijkste vakorganisaties uit onze sector en uit de bouw: Bouwunie, NAV, Fedelec, VCB, NELECTRA en UBBU-ICS. We gaven hen een stand van zaken over Eandis, onze investeringen en onze belangrijkste toekomstprojecten.

Zo informeren we naast onze eigen aannemers ook de andere spelers die bijvoorbeeld instaan voor onze toelevering of die in aanraking komen met onze werven (bijvoorbeeld bij wegenwerken of opdrachten voor andere nutsbedrijven).

 

Nieuwe 25D60 elektriciteitsmeterkast vanaf januari 2018

Na de beslissing van de Vlaamse regering over de gefaseerde invoering van digitale meters heeft Eandis groen licht gegeven voor de introductie van een nieuwe elektriciteitsmeterkast. De nieuwe 25D60 zal vanaf 1 januari 2018 verplicht zijn bij nieuwbouw of renovatie van gezinswoningen en kleine bedrijven. Omdat er even makkelijk een gewone als een digitale meter in wordt geplaatst, is elke meetopstelling met deze nieuwe meterkast klaar voor de toekomst.

Wil je meer weten over de meterkast en hoe we die uitrollen? Surf naar www.eandis.be/nieuwemeterkast voor meer info. Je vindt er vanaf dit najaar nog meer nieuws over de nieuwe meterkast.

 

Uniforme aannemersbadge vanaf september

Eandis moderniseert en vereenvoudigt haar fysieke opleidingspasjes. Vanaf september krijgen medewerkers van aannemers een generieke aannemersbadge. Elk behaald pasje wordt hieraan automatisch elektronisch gekoppeld, samen met de persoons- en aannemersgegevens van de medewerker en de verschillende zegeltangen. Die gegevens kan onze toezichter uitlezen met een smartphone via de QR-code achteraan op de badge. Zo hoef je als medewerker slechts die ene aannemersbadge bij te hebben op de werf.

Begin juli starten we een pilootproject in infra Kempen en vanaf september is het systeem van toepassing voor heel Eandis. Binnenkort ontvangen alle aannemers hun badges op basis van de personeelslijst van 1 april 2017. Een begeleidende brief legt duidelijk het gebruik ervan uit. Heb je daarna nog vragen? Stuur dan een e-mail naar aannemers@eandis.be.

 

Versneld opleidingstraject

Via de werkgroep ‘Aansluitingen en Overkoppelingen’ probeert Eandis een versneld opleidingstraject uit. Daarmee kan je als cursist op twee maanden tijd je pasje EDAS of GDAS behalen, als je slaagt voor alle proeven. De cursisten kunnen voor die opleidingen van aardgas en elektriciteit terecht in de opleidingscentra van Melle en Mechelen (klik hier om de kalender te raadplegen).

Bij een positieve evaluatie zullen we regelmatig zulke sneltrajecten inplannen. Die opleidingen zijn te betalen bij inschrijving. Er kunnen slechts acht cursisten per traject deelnemen (we respecteren hierbij de volgorde van aanvraag en betaling). Om het traject te starten, moet je als cursist de ingangsproef ‘Basis Veiligheid’ succesvol hebben afgelegd. Inschrijven kan eenvoudig via een e-mail naar opleiding@eandis.be.

 

Kwaliteitsscores per lastenboek

De volgende grafieken tonen de gemiddelde scores voor de vijf verschillende lastenboeken. De grafieken geven de hoogste en laagste score voor het volledige werkgebied van Eandis weer, samen met onze vaste minimumnorm van 70% voor elk lastenboek. De beoordelingen via RoSi (Roadworks & Sidewalks), onze tool voor put- en werfregistraties, zijn ook in de scores vervat.

Delen op sociale media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen