U bent hier

Nieuwsbrief aannemers- winter 2016

Nieuwsbrief aannemers

 

Jean Pierre Hollevoet

Beste aannemer

 

Op 25 november behaalden we een finaleplaats in de ‘Supply Chain Award 2016’. We stonden naast wereldspelers als Volvo, Philips en Bridgestone. Spreekt voor zich dat ik bijzonder trots ben over deze nominatie. Ze bewijst dat we een zeer professionele bevoorrading hebben en dat onze logistieke processen op scherp staan. Dat zou onmogelijk geweest zijn zonder de actieve medewerking van al onze aannemers en logistieke partners. Ik wil jullie dan ook expliciet bedanken.

 

Het is het bewijs dat -door samen te werken- we erin slagen om de beste resultaten neer te zetten. En ook voor 2017 hebben we die ambitie. Meer van dat!

Ik wens jullie van harte zeer fijne feestdagen en een opperbest 2017!   

 

Veel leesgenot!

 

 

Jean Pierre Hollevoet

Directeur Netbeheer
Eandis

 

Finalist Supply Chain Award 2016

Finalist Supply Chain Award 2016

Op 25 november behaalde Eandis een finaleplaats in de ‘Supply Chain Award 2016’. Die prijs wordt uitgereikt door VIB, Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek, en PICS, een logistieke vakvereniging, voor de beste logistieke organisaties in België. Andere finalisten waren wereldspelers als Volvo, Philips en Bridgestone.

 

Klik hier voor meer info over onze kandidatuur

 

 

 

 

Eandis start met e-facturen

Elektronisch facturerenZoals we al hebben aangekondigd, wil Eandis vanaf 1 januari 2017 de ‘papieren’ factuur maximaal verlaten en overstappen naar elektronische facturen. Ook jullie willen we graag maximaal betrekken bij die oefening. We zijn alvast erg blij met de vele positieve reacties die we intussen al hebben ontvangen.

 

Meer weten?
Surf naar http://www.eandis.be/e-facturen, of lees onze folder.  

 

 

 

Twee klassikale opleidingen Hermes en Mobile vervangen door brochure

Twee klassikale opleidingen Hermes en Mobile vervangen door brochure

Twee opleidingen uit onze opleidingscatalogus worden binnenkort niet meer aangeboden als klassikale training. De inhoud van de opleidingen werd gegoten in een nieuwe brochure. Het gaat om:

 

De opleiding ‘Hermes OVK – SYST’. Een brochure legt je voortaan uit hoe je kunt werken met de Hermes-webapplicatie, specifiek voor dossiers Overkoppelingen (OVK) en Systematische Metervervangingen (SYST). Die brochure krijg je automatisch bij de opleiding ‘Overkoppelen en Vernieuwen LS’ of ‘Overkoppelen en Vernieuwen Gas’.

 

De opleiding ‘Mobile voor grondwerken aansluitingen’. Voortaan legt een gratis Eandis-brochure je uit wat een Mobile PC is en hoe je die gebruikt. Er staat ook in hoe je zelfstandig, correct en efficiënt kunt werken met het MAM-programma voor Grondwerken Aansluitingen. Deze brochure kun je eenvoudig aanvragen via een e-mail naar opleiding@eandis.be

 

Opsplitsing leerlijnen aansluitingen elektriciteit en aardgas

Opsplitsing leerlijnen aansluitingen elektriciteit en aardgas Zoals jullie weten, vragen we van elke medewerker actief in aansluitingen dat die polyvalent is voor zowel elektriciteit als aardgas. Om die reden waren de leerlijnen voor aansluitingen elektriciteit en aardgas, de pasjes ‘EDAS’ en ‘GDAS’, verplicht aan elkaar gekoppeld. Elke medewerker moest beide opleidingstrajecten op twee jaar tijd afwerken. 

 

Omdat we almaar vaker zien dat aannemers hun medewerkers graag willen laten specialiseren in één van de twee domeinen, laten we die verplichting vanaf 2017 vallen. Voortaan volstaat het om één leerlijn te volgen om aan de slag te gaan voor ofwel elektriciteit, ofwel aardgas. Let wel: de samenstelling van ploegen moet wel nog altijd bivalent zijn!  Volgend voorjaar brengen we een aangepaste opleidingscatalogus uit met de nieuwe leerlijnen voor het behalen van de pasjes EDAS en GDAS.

 


Vragen daarover? Stuur dan zeker een e-mail naar opleiding@eandis.be.  

 

Veiligheid: aandacht voor terugvoeding! 

Veiligheid: aandacht voor terugvoeding!

Onze veiligheidsdienst waarschuwt voor de gevaren van ‘terugvoeding’: spanning die op onze kabels komt door ingrepen aan de verdeelkast van een klant. En dat kan natuurlijk veel risico’s met zich meebrengen voor technici die komen werken aan de aansluiting. Wees dus altijd op je hoede!

Onder tijdsdruk komen we soms al aansluiten terwijl er nog verschillende vaklieden druk in de weer zijn om een appartement tijdig op te leveren. In zo’n situatie concentreert iedereen zich op zijn eigen taak, en wordt men ook steeds vindingrijker om aan werkspanning te geraken. Men koppelt dan -vaak zonder enig overleg- de werfkast, een stroomkabel van bij de buurman of een stroomgroep op de verdeelkast van de klant. Maar daarbij kunnen onafgewerkte kabels onder spanning komen te staan, zelfs de kabels die we komen aansluiten.  Meer info? Log in via onze website en lees onze toolbox over terugvoeding! 

 

Datum aannemersavond ligt vast

Aannemersavond komt eraan

Door omstandigheden moesten we onze aannemersavond, initieel gepland voor november, uitstellen tot na het Kerstverlof. De nieuwe datum ligt vast op 16 februari 2017.

Binnenkort nodigen we een groep bedrijfsleiders uit om deel te nemen.

Via onze aannemersavond geven me meer informatie over onze aankoopforecast, -budget en -strategie. Naar goede gewoonte gebeurt dat met vertegenwoordigers van onze directie, technologie, aankoopdienst en infrastructuurgebieden.

Heb je vragen of suggesties? Stuur dan een mailtje naar aannemers@eandis.be.

Veel dank bij voorbaat! 

 

 

Kwaliteitsscores per lastenboek

De volgende vijf grafieken tonen de verschillende scores voor de vijf verschillende lastenboeken. Voor elk lastenboek berekenden we een gemiddelde score. Op de grafiek zie je ook de hoogst en laagst behaalde score voor het volledige werkgebied van Eandis, samen met onze vaste minimumnorm van 70% voor elk lastenboek. Deze scores bevatten ook de beoordelingen via ‘Rosi’ (Roadworks & Sidewalks), onze tool voor put- en werfregistraties. 

kwaliteitsscores

 

Meer info?

Bezoek onze webpagina’s voor aannemers via www.eandis.be > Partner > Aannemers of contacteer ons via aannemers@eandis.be

 

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen