U bent hier

Nieuwsbrief Aannemers - Lente 2018

Nieuwsbrief aannemers

 

Jean Pierre Hollevoet

Beste aannemer
 
Dit is de allerlaatste nieuwsbrief die we je bezorgen onder Eandisvlag. Vanaf 1 juli 2018 integreren Eandis en Infrax, de twee werkmaatschappijen die in Vlaanderen onder meer het netbeheer voor elektriciteit en aardgas uitvoeren, immers officieel tot ‘Fluvius’(*). Vanaf dan bundelen we al onze aankopen. De twee merknamen blijven nog wel bestaan tot 2019. Meer informatie, ook over eventuele praktische gevolgen, volgt uiteraard nog.
 
Zoals we al benadrukten op onze Aannemersavond, zal ook Fluvius een nauw partnerschap met aannemers hoog in het vaandel dragen. We blijven ook investeren in overleg met de vakorganisaties uit de energiesector en bouw, waar we binnenkort mee samenzitten. Stuur zeker een bericht naar aannemers@eandis.be om aan te geven welke topics je daarbij graag aan bod ziet komen. 
 
Veel leesgenot!
 
Jean Pierre Hollevoet
Directeur Netbeheer Eandis
 
(*) Onder het voorbehoud van positieve beslissingen van de Raden van Bestuur van Eandis en Infrax, en de erkenning door de VREG van Fluvius als werkmaatschappij.
 
 
 

Slides Aannemersavond 2018!

Slides aannemers
We blikken opnieuw terug op een geslaagde Aannemersavond. Die vond plaats op 21 maart in Beveren. Naar goede gewoonte delen we via deze nieuwsbrief graag de presentatie die op die avond werd gegeven. 
 
Op woensdag 23 mei organiseren Eandis en Infrax hun allereerste gezamenlijke infodag voor aannemers in Sint-Niklaas, waarvoor je intussen al een uitnodiging ontving. Dat wordt een infodag met workshops rond preventie en beveiliging op en rond de werf.
 
Voor operationele leidinggevenden bij aannemers, zoals ploegbazen, team- of werfleiders of coördinatoren, plannen we na de zomer van 2018 een volledige Aannemersdag. Daarin willen we graag een aantal generieke thema’s combineren met specifieke workshops. We zijn op zoek naar aannemers die ons kunnen helpen om de onderwerpen te bepalen en uit te werken! Interesse? Stuur dan zeker een mailtje naar aannemers@eandis.be.
 

Beoordelingssysteem wordt vernieuwd

Aannemer aannemen

Helemaal onderin onze archieven vonden we een artikeltje uit de eerste nieuwsbrief van een verre voorloper van Eandis (EDV – Electrabel Netten Vlaanderen). In april 1998 kondigde het de start aan van een nieuw, gecentraliseerd beoordelingssysteem voor aannemers. Dat systeem bouwde voort op jarenlange ervaring en de ambitie om samen topkwaliteit af te leveren.

En de geschiedenis herhaalt zich. Vandaag staan we opnieuw voor een vernieuwing van ons beoordelingssysteem. Dat zal door onze preventiedienst in detail worden voorgesteld op de infodag van 23 mei in Sint-Niklaas.

Afbakening en signalisatie, ken het verschil

Afbakening en signalisatie

Wie werken uitvoert op de openbare weg, moet die duidelijk aangeven én afbakenen. Dat staat omschreven in onze lastenboeken, ook voor de synergiewerken van Synductis. Nu is het echter belangrijk op te merken dat de twee, afbakening en signalisatie, niet zomaar onderling verwisselbaar zijn. Zo mogen metalen rasters en pvc-panelen worden gebruikt om de werfzone veilig af te schermen voor voetgangers en andere weggebruikers. Die afbakening geldt echter niet als correcte signalisatie!

Voor de juiste signalisatie op de openbare weg gelden enkel de reflecterende hekkens, voorzien van de nodige borden en verlichting, voor en na de werf als reglementair. Andere afbakening dient louter als bescherming. 

Meer info? Neem dan contact op met het infragebied waar je werken uitvoert, of stuur een mailtje naar preventie@eandis.be 

 

Alle pasjes op één 'tegel'

Alle pasjes op 1 tegel

Sinds de invoering van de digitale pasjes is het niet meer mogelijk om een fysiek exemplaar van een pasje op te volgen. In de plaats daarvan hebben we een digitaal opvolgingssysteem voorzien op onze landingspagina voor aannemers. Om dat te raadplegen, log je in op aannemer.eandis.be en klik je vervolgens op de tegel ‘Pasjes’. Daar kun je alle gegevens raadplegen en, als je dat wil, exporteren naar een Excel-bestand. Via die login naar ons aannemers-extranet kun je voortaan ook alle informatie raadplegen die je nodig hebt om je werken uit te voeren, inclusief lastenboeken, doe-fiches en veiligheidsinfo.

Heb je hierover opmerkingen, of een vraag over je inloggegevens? Ook daarvoor kun je terecht op aannemers@eandis.be

 

Levering huisdrukregelaars stremt

Huisdrukregelaars

Alle Belgische netbeheerders ondervinden momenteel problemen met de levering van huisdrukregelaars. Onder meer door de ombouw van het aardgasnet van laag- naar hoogcalorisch gas hebben onze leveranciers moeite om de vergrote vraag bij te houden. De drukregelaars die wij installeren zijn specifiek gebouwd voor de Belgische markt. Dat betekent dat het aantal beschikbare leveranciers ervan ook beperkt is. Eén van onze leveranciers moest zijn productie recent ook aanpassen omwille van non-conformiteiten. En ook dat draagt bij tot een nijpend tekort aan huisdrukregelaars.

Gelukkig is dit probleem maar tijdelijk. Leveranciers hebben intussen hun capaciteit opgedreven en zullen dat nog verder opdrijven in de nabije toekomst. Zo zal het gebrek aan voorraad hopelijk tegen deze zomer zijn weggewerkt. Ons distributiecentrum in Lokeren volgt de levering verder op.

Heb je vragen hierover? Dan kun je terecht bij de mailbox van onze logistieke hulplijn via logistiek@eandis.be

 

Kwaliteitsscores per lastenboek

De volgende grafieken tonen de gemiddelde scores voor de vijf verschillende lastenboeken. De grafieken geven de hoogste en laagste score voor het volledige werkgebied van Eandis weer, samen met onze vaste minimumnorm van 70% voor elk lastenboek. De beoordelingen via RoSi (Roadworks & Sidewalks), onze tool voor put- en werfregistraties, zijn ook in de scores vervat.

Kwaliteitsscores

Meer info

Bezoek onze webpagina voor aannemers via www.eandis.be>partners>Aannemers of contacteer ons via aannemers@eandis.be.

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen