U bent hier

Nieuwsbrief aannemers – lente 2017

Nieuwsbrief aannemers

Beste aannemerJean Pierre Hollevoet

Overleg loont! We blikken terug op een succesvolle aannemersavond en een bijzonder goed overleg in onze nieuwe werkgroep Aansluitingen en Overkoppelingen. Ook op andere domeinen hebben we een dialoog opgestart. Zo klopten we aan bij de sociale inspectie over de vereenvoudiging van controles op werven. En binnenkort plannen we een strategisch overleg met de vakorganisaties uit de bouw- en de elektrosector.

Hou ons zeker op de hoogte van onderwerpen die jullie graag op onze agenda willen plaatsten, zowel voor alle overlegmomenten als voor komende lastenboeken. Ik denk concreet aan nieuwe aanbesteding voor Synductis die we in de komende maanden vorm zullen geven.

 

Veel leesgenot!

 

Jean Pierre Hollevoet

Directeur Netbeheer Eandis
@jphollevoet

 

 

Logistics project of the year 2017

Logistics project of the year 2017Eind februari won Eandis de ‘Logistics Project of the Year’ tijdens de Transport & Logistics Awards. Die prijs beloont het meest bijzondere en efficiënte supplychainproject. De jury waardeerde het feit dat Eandismedewerkers en aannemers elk de verantwoordelijkheid kregen voor hun eigen stocks, en hiervoor de nodige instrumenten en applicaties ter beschikking krijgen. Na een finaleplaats in de Supply Chain Awards eind 2016, is dit een tweede flinke opsteker voor de manier waarop we onze bevoorradingsketen organiseren. Klik hier voor meer info

 

Overleg loont!

Overleg loontOp 16 februari organiseerde Eandis haar ‘aannemersavond’ in Beveren. Het was een strategisch event voor bedrijfsleiders van aannemers.

In de nasleep richtte Eandis een werkgroep op om de samenwerking met aannemers te optimaliseren, specifiek voor Aansluitingen en Overkoppelingen. Op 16 maart kwam die werkgroep een eerste keer samen voor een werkvergadering met vier aannemersbedrijven. Eandis toetste een aantal concrete acties af, voor verder evaluatie of aanpassing. Vier thema’s kwamen aan bod:

 1.  Nagaan coherentie prijszetting van de posten in het lastenboek
 2. Verlagen van de duur en de kostprijs van opleidingen (zie verder in deze nieuwsbrief)
 3. Optimalisatie van het aangeboden werkvolume
 4.  Flexibel inschakeling van aannemers tussen de infragebieden

We houden je op de hoogte van de resultaten!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons een mailtje via aannemers@eandis.be

Stappenplan ‘geen stroom’

Stappenplan - geen stroomWat doe je als bij je thuis plots het licht uitgaat? Op www.eandis.be/geenstroom helpt Eandis je stap voor stap op weg, zodat je de stroom weer kunt inschakelen. Deze handige webtool is speciaal gemaakt voor smartphone of tablet. Heb je nadien nog altijd geen stroom? Dan vertelt de tool je meteen wie je in jouw geval het best contacteert: Eandis of je elektricien. Zo heb je snel weer elektriciteit in huis.

 

 

Vergeet ook onze andere handige tools niet:

Iedere Eandisser wordt Ambassadoener

Iedere Eandisser wordt AmbassadoenerEandis schakelt haar meer dan 4 000 werknemers in om samen te zorgen voor een betere dienstverlening, een aangenamere werksfeer en meer klantvriendelijkheid. Onder de noemer Ambassadoeners houden ze – ook buiten de diensturen – hun ogen open om te zien én te melden als er iets dreigt fout te lopen bij Eandis. Dat kan gaan van een met graffiti bekladde cabine tot een afgeknapte elektriciteitskabel.


Maar ook op een werf kan er al eens iets foutlopen. Is er bijvoorbeeld iets achtergelaten op een afgewerkte werf of is signalisatie niet meer duidelijk omwille van een omgevallen bord, dan kunnen Eandissers dat voortaan melden op een speciaal daarvoor voorziene website. Zo kunnen we ingrijpen voordat er een klacht komt.

Nieuwe opleidingscatalogus

Nieuwe opleidingscatalogusBinnenkort ontvangt elke aannemer de nieuwe opleidingscatalogus van Eandis. De nieuwe opleidingen gelden vanaf 1 mei 2017. De catalogus bevat alle details, maar via deze nieuwsbrief brengen we je graag op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen. Mocht je nog specifieke vragen of opmerkingen hebben, stuur dan gerust een e-mail naar opleiding@eandis.be.

 • Zoals al eerder aangekondigd splitsen we de leerlijn ‘Werken aan Aansluitingen’ op. Technici van aannemers hoeven niet meer bivalent te zijn, maar kunnen aparte opleidingen volgen voor elektriciteit (EDAS-pasje) of aardgas (GDAS-pasje).
 • We voeren een nieuw ‘Certificaat Starter’ in. Dat wordt uitgereikt aan technici die slagen voor een ingangsproef.
 • De veiligheidsopleiding ‘Basisinstructies Veiligheid’ werd geëvalueerd en teruggebracht tot een opleiding van één dag. In deze herwerkte opleiding ligt de nadruk op algemene veiligheidsaspecten en -attitude. De meer specifieke veiligheidsthema’s voor aardgas en elektriciteit komen verder in de leerlijnen aan bod. Alle leerlijnen waarin deze opleiding voorkomt, zijn aangepast.
 • Ons vernieuwde opleidingsaanbod legt de klemtoon op het correct lezen van plannen. Het schenkt ook meer aandacht aan de opleidingen ‘Lezen van plannen’ en ‘Lezen en oproepen van plannen via Mobile’ om ongevallen met schade aan ondergrondse kabels en leidingen te voorkomen. Bovendien zijn er een aantal optionele opleidingen aan toegevoegd, in verschillende leerlijnen. De opgebouwde kennis wordt nadien ook getest.
 • De opleidingen ‘Mobile voor grondwerken aansluitingen’ en ‘Hermes OVK SYST’ werden in aparte brochures gegoten:
  • De brochure ‘Mobile voor grondwerken aansluitingen’ leert de cursist wat een Mobile PC is en hoe hij die gebruikt. Deze brochure kun je eenvoudig aanvragen door een e-mail te sturen naar opleiding@eandis.be.
  • De brochure van ‘Hermes OVK – SYST’ legt de cursist uit hoe hij kan werken met de Hermes-webapplicatie, specifiek voor dossiers Overkoppelingen (OVK) en Systematische Metervervangingen (SYST). Die brochure krijgt hij automatisch bij de opleiding ‘Overkoppelen en Vernieuwen LS’ of ‘Overkoppelen en Vernieuwen Gas’.

Kwaliteitsscores per lastenboek

De volgende vijf grafieken tonen de verschillende scores voor de vijf verschillende lastenboeken. Voor elk lastenboek berekenden we een gemiddelde score. De grafiek geeft de hoogst en laagst behaalde score voor het volledige werkgebied van Eandis weer, samen met onze vaste minimumnorm van 70% voor elk lastenboek. De scores bevatten ook de beoordelingen via ‘RoSi’ (Roadworks & Sidewalks), onze tool voor put- en werfregistraties.

Kwaliteitsscores per lastenboek

Meer info?

Bezoek onze webpagina’s voor aannemers via www.eandis.be > Partner > Aannemers of contacteer ons via aannemers@eandis.be.


 

 

 

 

Share on social media

Informatie over jouw adres?

 • Jouw distributiebeheerder
 • Klantenkantoren in je buurt
 • Oplaadpunten in je buurt
 • Jobs in je buurt
 • Meterstand doorgeven
 • Beschikbare premies
 • Nieuwe aansluiting aanvragen
 • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen