U bent hier

Nieuwsbrief aannemers – herfst 2016

Nieuwsbrief aannemers

Jean Pierre HollevoetBeste aannemer

De voorbije weken kwam er groen licht voor de uitrol van 3 500 laadpalen (met telkens twee oplaadpunten) voor elektrische  voertuigen in heel wat Vlaamse steden en gemeenten. Ze zijn een onderdeel van het plan ‘Clean Power for Transport (CPT)’ van de Vlaamse overheid. Dat ambieert dat tegen 2020 liefst 7,5% van de nieuw ingeschreven voertuigen gebruikmaken van een duurzame energiebron, zoals groene elektriciteit. De laadpalen zijn dus erg belangrijk voor de realisatie van de klimaatdoelstellingen.

 

We voorzien de gunning van de uitrol van laadpalen in het volgende voorjaar, en hopen nog voor de zomer van 2017 te kunnen starten met de plaatsing. Die plaatsing zal gefaseerd lopen tot 2020. Wordt dus zeker nog vervolgd.

Daarnaast zetten we een stap verder om de service naar onze klanten te verbeteren. Je zal hierover meer lezen onder de rubriek ‘Geen Stroom’. Uiteraard blijven we ook even stilstaan bij het aspect veiligheid, zowel op de werf als op de openbare weg.

 

Veel leesgenot!

Jean Pierre Hollevoet

Directeur Netbeheer

Eandis

 

Presentaties Aannemersdag 2016

Presentaties Aannemersdag 2016

Op 15 september organiseerde Eandis haar Aannemersdag in Beveren. Zowat al onze aannemers waren vertegenwoordigd, via ongeveer 150 aanwezige bedrijfsleiders, technische managers, teamleiders of preventie-adviseurs.

Onze klassieke thema’s, zoals veiligheid, nieuwe technieken en afwerkingskwaliteit kwamen uitgebreid aan bod. Daarnaast lag er ook een belangrijke klemtoon op onze inspanningen voor een efficiënter voorraadbeheer. Klik hier om de presentaties te bekijken

 

 

Aannemersavond komt eraan

Aannemersavond komt eraan

In de loop van november plannen we opnieuw een Aannemersavond. Daarin geven me meer informatie over onze aankoopforecast, -budget en -strategie. Dat zal gebeuren met vertegenwoordigers van onze directie, technologie, aankoopdienst en infrastructuurgebieden. 

Concrete informatie volgt nog, maar aarzel niet om nu al specifieke punten op de agenda te plaatsen. Dat kan eenvoudig via een mailtje naar aannemers@eandis.be. Veel dank bij voorbaat! 

 

 

 

Nieuwe Eandis-gezichten voor aannemers

Bij Eandis zijn er een paar belangrijke verschuivingen bij belangrijke aanspreekpunten voor onze aannemers. We zetten ze even op een rijtje. 

Luc Van Landeghem

Luc Neefs (rechts) werd op 1 oktober infrahoofd in Schelde-Waas. Hij vervangt Luc Van Landeghem (links) die dan met pensioen ging. 

Luc Neefs
Luc Neefs

Koen Wouters (rechts), vandaag hoofd Studies bij infra Leuven, startte op 1 oktober als hoofd van Bedrijfsvoering. Hij vervangt Luc Neefs (links) die infrahoofd werd in Schelde-Waas. 

Koen Wouters

 

Geen stroom? Zo opgelost!

Geen stroom? Zo opgelost! Eandis heeft de nieuwe, klantgerichte webtoepassing www.eandis.be/geenstroom gelanceerd. Die begeleidt klanten - via een tablet of smartphone - stap voor stap bij een stroomuitval. Ze kunnen ermee achterhalen of de oorzaak ligt aan het elektriciteitsnet of aan hun binneninstallatie. In een aantal gerichte stappen helpen we de klant om – indien mogelijk – de stroom zelf weer in te schakelen. Als dat niet mogelijk is, vertelt de tool meteen of het probleem aan de eigen installatie ligt, of aan het distributienet van Eandis. Zo vermijden ze een nutteloos bezoek van een Eandis-technieker waar ook een verplaatsingsvergoeding aan vasthangt. Het is onze derde webtool waarmee we transparant communiceren met onze klanten, naast www.eandis.be/stroomonderbrekingen en www.eandis.be/werkenvaneandis.

 

 

Veiligheid: nieuwe STOP-principe

Veiligheid: nieuwe STOP-principe

Werken uitvoeren langs voetpaden of straten, of bij klanten thuis, brengt risico’s met zich mee. Daarom zijn er heel wat veiligheidsopleidingen voorzien bij het behalen van pasjes. Maar onvoorziene risico’s zitten vaak verscholen in de allerkleinste hoekjes op en rond de werf, zowel voor technici als voor voorbijgangers. 

Onze dienst Preventie en Bescherming toonde aan dat heel wat ongevallen kunnen worden vermeden door een ‘last minute risico-analyse’. Wie aankomt op een werfsite, doet er goed aan om even stil te staan en zijn werkplek te evalueren. Is de omgeving boven en rond de werf veilig? Zijn er geen gevaren voor voetgangers en fietsers? Hoe zal het verkeer reageren? En zijn er specifieke risico’s in de woning van de klant? Dat is ons nieuwe STOP-principe waar we aandacht voor vragen. Een handvol seconden kunnen immers heel wat ongevallen uitsluiten, en zo veel menselijk leed en vertragingen op werven voorkomen. 

Bekijk hier onze brochure over het STOP-principe. 

Nog vragen? Stuur dan een e-mail naar preventie@eandis.be.

 

Zet je schrap voor de komende winter

Zet je schrap voor de komende winterOpleiding in de winter? Schrijf je tijdig in!
Plan je de opleidingen van je medewerkers het liefst in de wintermaanden, omdat de weersomstandigheden dan meestal minder zijn? Hou er dan rekening mee dat we onze opleidingsagenda telkens zes maanden ervoor vastleggen. Schrijf je medewerkers dus zeker nu al in om nog plaatsen te reserveren! Zorg ook voor een tijdige betaling. Zo kunnen we je cursist snel uitnodigen voor een van de sessies. Meer info: f47oplenf@eandis.be.

Denk aan signalisatiekledij!

 

 

Wie werkt op openbaar domein moet verplicht signalisatiekledij van het
type ‘categorie 2’ dragen. Een goede zichtbaarheid is extra belangrijk in de komende donkere maanden. Hou daar rekening mee, voor al jullie medewerkers!


Een optimale zichtbaarheid was ook één van onze hoofdredenen om de werkkledij van onze Eandismedewerkers te vernieuwen. In verhouding krijgt die nieuwe kledij immers een veel groter reflecterend oppervlak. Vanaf dit najaar zal onze nieuwe kledij in alle infrastructuurgebieden worden uitgerold. Meer info: preventie@eandis.be.

 

 

Bevraging aannemers: neem zeker deel!

Bevraging aannemers: neem zeker deel!Vorige maand lanceerde Eandis een marktbevraging voor aannemers. Via een vragenlijst polsen we vooral naar de toekomstplannen van aannemersbedrijven, bijvoorbeeld op het vlak van investeringen, rekruteringsintenties en strategische klemtonen.

Met de resultaten van die bevraging wil Eandis haar aankoopdossiers verfijnen en beter afstemmen op de markt. Zeker belangrijk dus dat jullie de vragenlijst massaal invullen. Deelnemen kan nog tot 14 oktober, via deze link.

Vragen hierover? Stuur dan een mail naar aankoop.werken@eandis.be.

 

Kwaliteitsscores per lastenboek

De volgende vijf grafieken tonen de verschillende scores voor de vijf verschillende lastenboeken. Voor elk lastenboek berekenden we een gemiddelde score. Op de grafiek zie je ook de hoogst en laagst behaalde score voor het volledige werkgebied van Eandis, samen met onze vaste minimumnorm van 
70% voor elk lastenboek. Deze scores bevatten ook de beoordelingen via ‘Rosi’ (Roadworks & Sidewalks), onze tool voor put- en werfregistraties. 

Kwaliteitsscores per lastenboek

Meer info?

Bezoek onze webpagina’s voor aannemers via www.eandis.be > Partner > Aannemers of contacteer ons via aannemers@eandis.be

 

Delen op sociale media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen