U bent hier

MOS: hoe energie besparen op school?

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom trekt Eandis naar Vlaamse scholen, waar we leerlingen, directieleden en leerkrachten op tonen hoe ze spaarzamer kunnen zijn met energie. Die  ondersteuning bieden we op drie manieren. 

MOS: samen naar duurzame scholen

De sensibiliseringscampagnes van Eandis kaderen binnen het MOS-project (Milieuzorg op School) van de Vlaamse Overheid. Al meer dan 600 scholen tekenden in en zetten zich op de kaart als duurzame school.

1. Tips voor een energie-efficiënter gebouw

Ook directies kunnen heel wat bijleren op het vlak van energiebesparing. Eandis ondersteunt hen daarbij. De Eandis-experts zorgen voor een uitvoerige energieaudit en geven de concrete tips om de schoolgebouwen energievriendelijker te maken.

Enkele eenvoudige tips geven we alvast mee. 

tips voor scholen

2. Sensibiliseren

Daarnaast zet Eandis zich ervoor in om leerlingen maar ook leerkrachten bewuster met energie te laten omspringen. Zo zorgen we voor campagnemateriaal – posters en stickers – waarmee de directies leerlingen en leerkrachten kunnen sensibiliseren. Want met kleine, maar toch doeltreffende gedragsveranderingen kunnen ze voor een stevige besparing zorgen.

3. Interactie

Scholen kunnen ook de zogeheten energiekoffers ontlenen. Daarin zit meetapparatuur waarmee de leerlingen zelf kunnen onderzoeken hoe spaarzaam hun school is. Ze meten onder andere de temperatuur, de CO2-waarden en de luchtvochtigheid in hun klaslokaal en achterhalen zelf wat die termen precies betekenen. Zo kunnen ze op zoek naar energiebesparende oplossingen.

Ook ouders leren mee

De sensibiliseringscampagnes gaan verder dan de klaslokalen. Scholen merken dat kinderen de energietips meenemen naar huis. Daar herinneren ze mama en papa eraan het licht niet te laten branden, de verwarming een graad lager te zetten of de tv ’s avonds volledig uit te schakelen. 

Ook energie besparen op school?

Wil ook jouw school slimmer omgaan met energie? Stuur een e-mail met als referentie ‘REG op school’. Samen bekijken we dan wat we voor jouw school kunnen betekenen. Bekijk zeker ook onze energietips.

Weten hoe goed jouw schoolgebouw scoort? Vraag je gratis energiescan aan.

 

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen