U bent hier

Gemeente Duffel en Eandis planten 3 000 bomen

Zondag 19 februari hebben een aantal Eandiscollega’s en hun gezinsleden mee de handen uit de mouwen gestoken om in Duffel 1,3 hectare bos aan te planten, goed voor 3 000 inheemse bomen. Dat deden ze in samenwerking met het gemeentebestuur, lokale jeugdbewegingen, de lokale school en kersverse ouders, voor wie dit de aanplant van een ‘geboorteboom’ betekende. Het gemeentebestuur zorgde voor een welkomwoordje.

De 3 000 bomen gingen de grond in volgens een bosplan opgesteld in samenwerking met Bos+. Het perceel maakt deel uit van een 2,6 hectaren groot speelbos aan de Hoogstraat in Duffel, dat onmiddellijk aansluit bij waardevolle bossen. Voor wie in de buurt woont, biedt dat het mooie vooruitzicht om jaarlijks met het gezin even te gaan kijken hoe de bomen groeien.

Gemeente Duffel en Eandis planten 3 000 bomen

Zelf-uitgespaarde CO2

De actie kadert in het engagement van Eandis om de mobiliteitsinspanningen en CO2-besparing van de voorbije Eandis Mobiliteitswedstrijd om te zetten in bosaanplant. Toen hebben 1 594 Eandismedewerkers op 6 maand tijd samen meer dan 3 miljoen kilometer minder of duurzamer afgelegd, goed voor 600 ton CO2-reductie. Daartegenover zet Eandis de aanplant van 3,35 hectaren bos. Eerder al hebben we 0,75 ha in Oosterzele aangeplant. De andere 2,6 ha wordt in Duffel beplant, waarvan zondag al 1,3 hectare.

Deze actie is voor Eandis een nieuwe stap in het ‘Ecobossen’-project. In samenwerking met lokale besturen wil Eandis gedurende vijf jaar 25 hectare bos aanplanten. Het Ecobossen-project biedt een win-win. Enerzijds ondersteunt Eandis haar partnergemeenten in hun engagement om hun CO2-uitstoot tegen 2020 met minstens 20% terug te dringen. Daarnaast past Ecobossen binnen de doelstelling van Eandis om ook zelf de CO2-uitstoot per medewerker tegen 2020 te laten dalen met 20%, ten opzichte van 2008.

Meer over Eandis en duurzaamheid lees je op onze MVO-pagina’s.

Delen op sociale media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen