U bent hier

Eandis wint zilver op SAP Quality Award 2017

Softwaregigant SAP reikt jaarlijks wereldwijd Quality Awards uit aan bedrijven die erin zijn geslaagd hun SAP-programma’s en -projecten excellent te plannen en uit te voeren. Eandis ging op 6 september met het zilver aan de haal in de categorie Business Transformation (grote projecten) voor België en Luxemburg.

De Quality Award is een hele erkenning voor de inspanningen van de vele medewerkers die zich hebben ingezet voor het project AFTD2, wat staat voor Alignering van Financiële en Technische Data – deel 2. AFTD2 is één van de projecten binnen het Eandis-programma Optimax die alle eenzelfde doel voor ogen hebben: efficiënt, kostenbewust, servicegericht en kwaliteitsvol werken voor onze klanten.

Projectteam SAP award

Ons projectteam ontving op 6 september de zilveren SAP Quality Award 2017. Op de foto (v.l.n.r.) Luc Bogaerts, Kati Vanluchene, Ward Simoens, Jeroen Logghe met award, Bart Buckinx en Henk Coppé.

Weg papier, hallo e-factuur

Onder dat motto wil Eandis, als onderdeel van het AFTD2-project, sinds januari 2017 de papieren factuur maximaal verlaten en overschakelen op elektronische facturen. In eerste instantie lag de focus op alle facturatieverkeer met de professionele spelers, zoals leveranciers en gemeentebesturen. Maar ook met klanten wil Eandis maximaal elektronische data-uitwisseling, niet in het minst omdat de samenleving dat vandaag van ons verwacht.

Elektronisch factureren bespaart papier en kosten. Maar belangrijker is dat betaalcycli korter kunnen met minder kans op fouten dankzij een geautomatiseerd betaalproces en een elektronische verwerkings- en goedkeuringsflow. Elektronisch factureren is snel, eenvoudig, efficiënt, voordelig en bovendien milieuvriendelijk. Daarnaast zijn er Europese richtlijnen die elektronisch factureren op (niet al te lange) termijn verplicht zullen maken. Meer info vind je op www.eandis.be/e-facturen.

Wat de inkomende facturen betreft, ontvangt Eandis op vandaag 65% daarvan digitaal en wordt 25% volledig automatisch geboekt. Alle facturen worden gedigitaliseerd en 100% elektronisch verwerkt en goedgekeurd. Daarmee behoort het jaarlijks fysisch klassement van 120.000 inkomende facturen, met bijlagen, tot het verleden. 

Het gros van de offertes en facturen voor aansluitingswerken naar klanten van Eandis gaat digitaal buiten. Die communicatie wordt ondersteund via een online platform waar klanten aansluitingswerken kunnen aanvragen en de vordering van hun dossier opvolgen. Dat is een realisatie van een ander Optimaxproject: VerDi, wat staat voor Verder Digitaliseren.

Teamspirit & resultaten

‘Belangrijke succesfactoren bij de beoordeling door de jury waren de intense samenwerking met alle betrokken diensten en de ICT-afdeling, de inbreng van Key-users als experts in hun domein en de vlotte manier waarop we de verandering binnen de organisatie hebben ingevoerd en verankerd via intensieve opleiding en nazorg’, zegt tracklead Jeroen Logghe. ‘Ook een doorgedreven voorafgaande opkuis en controle van alle data in onze systemen was heel belangrijk’, vult tracklead Luc Bogaert aan.

Projectleider Bart Buckinx onderstreept dat hij fier is op het heel ervaren projectteam. ‘Iedereen is goed op elkaar ingespeeld, waardeert elkaars talent en houdt van volhouden en fair play. Zo hebben we met dit team alweer een belangrijke stap gezet. De papieren facturen liggen nu in de prullenmand, met dit modern proces staat Eandis op het vlak van e-facturatie in pole position’.

Dank je wel aan iedereen die hieraan bijdrage heeft geleverd!’, zegt Optimax-programmamanager Henk Coppé. ‘We krijgen deze award als erkenning van de hoogstaande kwaliteit van het project. Daarmee zetten we opnieuw een stap richting efficiënte, kostenbewuste, servicegerichte en kwaliteitsvolle dienstverlening. En daar is het Eandis uiteindelijk om te doen’.

AFTD2? 

Alles wat we via de software van SAP registreren of aanpassen in onze technische databanken, moet zijn vertaling krijgen in de financiële databanken. Om dat beter te stroomlijnen, heeft Eandis een centrale kruispuntbank ontwikkeld. Die zorgt voor een optimale ‘Alignering tussen de Financiële en Technische Data’. Afgekort hebben we het over A-F-T-D. Het doel van AFTD is een optimale registratie van al onze kosten. AFTD2 is een vervolgfase binnen het project die hierop verder bouwt en de ketting vervolledigt door digitalisering van bestelling tot betaling. 

 

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen