U bent hier

Eandis vergroent wagenpark drastisch

Eandis wil toonaangevend zijn op het vlak van duurzaam energiegebruik. Daarom maken we gerichte keuzes. De komende 10 jaar vervangen we minstens 20% van al onze dienstvoertuigen door 100% elektrische wagens of door CNG-voertuigen. Goed voor ruim 300 benzine- en dieselvoertuigen minder.

Deze actie sluit aan bij de ambitie om onze eigen CO2-uitstoot met 20% te verminderen (momenteel zitten we aan -13%). Door de geleidelijke vergroening van haar vloot anticipeert Eandis ook op de alsmaar strengere milieu- en mobiliteitseisen van bepaalde steden en gemeenten. 

Mobiliteitsprofiel geeft de doorslag

Als een dienstvoertuig aan vervanging toe is, dan gaat Eandis na of het mogelijk is om een groen alternatief aan te kopen. Bij voorkeur gaan we voor een 100% elektrische wagen, daarna een CNG-voertuig. Pas als laatste optie overwegen we een benzine- of dieselmodel. Die keuze hangt af van het verplaatsingsprofiel en de woonplaats van de individuele medewerker die gebruikmaakt van het voertuig.

 

Vergroening wagenpark, vermindert CO2-uitstoot

Maximaal groen

Uiteraard is elektrisch rijden pas echt milieuvriendelijk als je de batterij oplaadt met duurzaam opgewekte stroom.  Daarom leveren alle laadpalen op Eandis-sites 100% groene energie! Opladen kan ook thuis of op een publiek laadpunt.

In een eerste fase mikt Eandis vooral op personenwagens en kleine bestelwagens. De zwaardere vrachtwagens zijn vaak specifiek technisch uitgerust. Als de markt zich verder ontwikkelt, dan komt ook dat segment bij Eandis zeker aan bod.

Elektrisch of CNG, beter voor het milieu.

Elektrisch rijden is goed voor het milieu, want elektrische auto’s stoten geen CO2 uit. Het wordt nog duurzamer als je de batterij oplaadt met groene stroom. Ook met CNG respecteer je de natuur. Een aardgasvoertuig produceert 95% minder fijn stof dan een traditionele wagen. 

Heb je ook zin gekregen in elektrisch of CNG rijden? Doe inspiratie op via www.eandis.be/duurzame-mobiliteit 

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen