U bent hier

Duurzaam ondernemen: Eandis boekt resultaat

Dit is het logo van oekom research

Eandis doet het goed op het vlak van duurzaamheid en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dat blijkt uit een screening van oekom research.

Oekom research is een Duits ratingbureau: de medewerkers analyseren hoe duurzaam bedrijven werken en plaatsen die ondernemingen dan op een schaal. Eandis kan zichzelf nu vergelijken met sectorgenoten die ook een rating kregen.


Voorbeeld binnen onze sector

Oekom gebruikt een schaal met 12 punten, van D tot A. Binnen elke lettercategorie zijn er drie onderverdelingen (-, geen aanduiding en +). Eandis kreeg de score C+. Daarmee krijgen we van oekom de zogenaamde Prime-status, wat betekent dat we voldoen aan de strenge minimumeisen die dit ratingbureau vooropstelt.

Eandis scoort goed binnen de sector ‘nutsbedrijven/netwerkbedrijven’. Ook binnen een bredere groep van meer dan 150 bedrijven is een C+-score bij oekom een sterk resultaat.


Waarom deze score?

Oekom onderzocht tal van elementen binnen twee grote categorieën. Enerzijds analyseerde het bedrijf ons sociaal beleid en ‘governance’: hoe gaan we om met medewerkers, leveranciers, de maatschappij en overheden? Anderzijds werden onze milieuprestaties onder de loep genomen.

Eandis doet het beter dan de gemiddelde sectorgenoot op het vlak van onze bijdrage aan de energietransitie (de evolutie naar een koolstofarme en circulaire economie), efficiënt gebruik van onze ‘resources’, milieuvriendelijk beheer van onze infrastructuur, de beschikbaarheid van energie en ethische kwesties.


Voortbouwen op dit resultaat

Een mooi resultaat dus. Maar uiteraard hebben we ook oog voor mogelijke verbeteringen die het rapport aanhaalt. We zullen dan ook verdere stappen zetten naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het gaat om een niet-publiek rapport, en kunnen dus niet ingaan op de details. Wil je toch meer weten? Je kunt onze MVO-prestaties rustig nalezen in ons jaarverslag, of bekijk de animatievideo.
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen