U bent hier

De beste keuze? Aardgas op maat!

Door de klimaatverandering is duurzaam en energie-efficiënt bouwen meer dan ooit de toekomst. De Europese, federale en regionale klimaatwetgevingen spelen daarop in. Nieuwbouwwoningen moeten elk jaar aan een lager E-peil beantwoorden. Voor 2016 ligt dit vast op maximum 50. Vanaf 2021 geldt een E-peil van maximaal 30 en de verplichte productie van hernieuwbare energie. We bouwen dan Bijna-EnergieNeutraal of BEN.

Maar ook bestaande woningen moeten hun energie-efficiëntie opkrikken. In Vlaanderen spoort het Renovatiepact aan om bestaande woningen groen en duurzaam te verbouwen.

Nieuwbouw- en renovatietechnieken evolueren intussen razendsnel. Huizen worden beter geïsoleerd en dat creëert de mogelijkheid om moderne (ultra)zuinige verwarmingstechnieken te gebruiken. Combineer die met een slimme toepassing van aardgas en je krijgt een flexibel, betrouwbaar én milieubewust energiesysteem. 

Aardgas is de ideale keuze voor jouw BEN-woning (Bijna-EnergieNeutraal). Het is de zuiverste van de fossiele brandstoffen: het stoot weinig stikstofoxide en CO2 uit, geen roet en bijna geen fijn stof. De aardgassector investeert bovendien voortdurend in nieuwe ontwikkelingen en technologieën.

Wist je dat je aardgas perfect kunt combineren met een hernieuwbare energiebron?

Logo BENZo zijn hybride systemen fel in opmars: ze combineren het beste van bestaande warmtetechnologieën. Een mooi voorbeeld is de bivalente ketel die een condensatieketel combineert met een externe, milieuvriendelijke energiebron zoals een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler. Een zonneboiler kan tot de helft van de warmwaterbehoeften van een gezin dekken. Voor de resterende 50 % is aardgas de ideale aanvulling. De bivalente ketel maakt zo lang mogelijk gebruik van de warmte die de warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler levert. Is de opbrengst of het rendement ervan niet meer optimaal? Dan springt de condensatieketel bij. Dit systeem schakelt, afhankelijk van de omstandigheden, altijd de meest rendabele en energievriendelijkste bron in. Zo blijft het warmtecomfort gegarandeerd.

 

Uiteraard zijn er nog tal van combinatiemogelijkheden. Het is belangrijk om de ideale combinatie voor jouw woning te vinden. Je installateur helpt je graag bij je keuze.

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen