U bent hier

Aanbod van Eandis

PLC-filters

Het standaardaanbod van kostenefficiënte filters omvat filters van 40 A, 63 A, 100 A en 250 A. Dit aanbod bewees zijn deugdelijkheid in een proefproject met slimme meters, waarbij elk van de 40.000 meetpunten en alle onderstations werden uitgerust met filters. Deze filters kunnen rechtstreeks worden besteld bij een van de erkende filterfabrikanten van Eandis.

eenfasige filters 250 A, 63 A en 40 A.

Het filteraanbod is het resultaat van een jarenlang opgebouwde kennis in verband met PLC-filters. Deze kennis wordt nu wereldwijd aangeboden aan DNB's. Samen met de erkende filterfabrikanten zal Eandis helpen bij het ontwerp van uw gepersonaliseerde industriële filters, op maat van de PLC-technologie die u gebruikt.

Architectuur met meervoudige gateways

Het unieke concept van Eandis vergroot de betrouwbaarheid en bandbreedte door het gebruik van meervoudige gateways. De speciaal ontworpen metercommunicatiemodules (slimme communicatiemodules of SCM's) kunnen als slave én als master fungeren. Geconfigureerd als slave zal de module de gegevens naar een andere master versturen via powerline communication (PLC). Geconfigureerd als master verzamelt de module de gegevens van andere meters en stuurt ze naar de centrale server met behulp van de meest geschikte communicatietechnologie, zoals GPRS, WiFi of Ethernet. De master-/slaveconfiguratie kan op afstand worden veranderd.

Architectuur met meervoudige gateways

Testservice voor Power Line Communication

Als pionier inzake gefilterde PLC-communicatie voor laagspanning heeft Eandis heel wat kennis opgedaan in verband met het simuleren en testen van gefilterde PLC-oplossingen.

Eandis heeft een zeer flexibele testomgeving ontwikkeld voor (gefilterde) PLC-oplossingen en -toepassingen. Deze omgeving kan worden geconfigureerd als een exacte kopie van een reële situatie in Vlaanderen. In dit labo worden ruis en impedantie gemeten bij uiteenlopende belastingen. Er worden elektrische en functionele prestatietests uitgevoerd op verschillende soorten filters die op verschillende locaties in het netwerk worden geplaatst. Zo kunnen mogelijke prestatieverbeteringen op verschillende PLC-architecturen worden bepaald.

Behalve de gefilterde PLC worden ook de interoperabiliteit en de geschiktheid van de uitrusting onderzocht.

Als referentie inzake gefilterde PLC-communicatie stelt Eandis haar testfaciliteiten en -services graag ten dienste van distributienetbeheerders en solution providers wereldwijd. 

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen