U bent hier

Living tomorrow

Interactieve rondleiding

Eandis staat voor energiedistributie van de toekomst en wil haar kennis delen met de buitenwereld. Daarom zijn we partner van het project 'Living Tomorrow 2020'. Dat is een demonstratie- en innovatieplatform dat onderzoekt en sensibiliseert over hoe we in de toekomst zullen wonen, leven en werken.

Via een interactieve rondleiding in het ‘Huis van de Toekomst’ in Vilvoorde schetst Eandis hoe het leven van de energieconsument er in de toekomst kan uitzien. Op een zeer aanschouwelijke manier kan de bezoeker er kennismaken met innovatieve technieken en tendensen in de wereld van de energiedistributie. 

Bekijk onze video om de sfeer op te snuiven

Reserveer je bezoek via de website van Living Tomorrow. Je kunt het Huis van de Toekomst zowel bezoeken als groep (rondleiding op maat met gids, in de loop van week) of als particulier (standaardrondleiding met gids elke eerste en derde zondag van de maand, telkens om 11 uur of 14 uur). Bekijk de kalender op de website van Living Tomorrow.

Blikvangers in de energiedistributie van de toekomst

Het energieverhaal van de toekomst wordt op een bevattelijke manier voorgesteld, verspreid over verschillende ruimtes van Living Tomorrow. We zetten er een aantal in de schijnwerpers.

'De energieconsument van morgen'

We volgden een dag in het leven van twee energieconsumenten van de toekomst. In Living Tomorrow zie je hoe ze omgaan met energie en welke impact dat heeft op hun leven. 

 'Het energielandschap van morgen’

In het huis van de toekomst staat een interactieve videowall. Bezoekers krijgen daarmee een virtuele toer door het energielandschap van morgen.

My energy'


Met de home-display 'My energy' kan de energieconsument van morgen de energietoepassingen in zijn woning op een heel visuele manier opvolgen en sturen: batterijstatus elektrisch voertuig, instellen van een verbruiksmaximum, alarmsignaal bij defecte toestellen, enzovoort.

Home display my energy

Opstelling slimme meters

Een opstelling met slimme meters laat zien hoe de slimme meters (voor aardgas, voor elektriciteit, voor koud en warm water en voor warmte) er zouden kunnen uitzien. Voor elektriciteit en aardgas staan hier de meters die werden gebruikt in het laatste onderzoeksproject rond slimme meters in 2012. De animatie met ledlichtjes geeft het communicatieprincipe weer van de gegevensstromen.

Opstelling slimme meters

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen