U bent hier

Wie zijn we, wat doen we

Over Eandis

Eandis biedt netwerkoplossingen voor elektriciteit, aardgas, warmte en openbare verlichting. Het bedrijf heeft ook een belangrijke maatschappelijke rol in de realisatie van de klimaatdoelstellingen, de bestrijding van energiearmoede en het onafhankelijk beheer van energiedata. Eandis is actief in  229 steden en gemeenten in Vlaanderen en telt ongeveer 4 000 medewerkers. 

Aardgas en elektriciteit komen over een distributienetwerk van leidingen (lage- of middendruk) en kabels (laag- of middenspanning) tot bij jou thuis of op het werk. Dat netwerk beheren, is de hoofdopdracht van Eandis ('Eandis System Operator'). Eandis staat dan ook voor Elektriciteit, Aardgas, Netten en DIStributie.

Wat die exploitatie inhoudt? Eandis bouwt en onderhoudt bijvoorbeeld de distributienetten, verzorgt de aansluitingen bij je thuis of op kantoor, lost storingen en defecten in het net op , neemt je meterstanden op ... 

Verstandig omgaan met energie

Eandis kreeg ook een maatschappelijke opdracht mee. Zo bevorderen we het zuinig verbruik van energie. Particulieren en gemeenten kunnen bij ons terecht voor advies over rationeel energiegebruik (REG): energiebewust (ver)bouwen, energiezuinige installaties ... Als je energiebesparende investeringen doet, kun je bij Eandis bovendien een REG-premie aanvragen.

Bijdragen aan een beter milieu doen we ook door in te zetten op technologische vernieuwing: zo werken we actief mee aan de ontwikkeling van slimme meters en slimme netten. Daarnaast ontwikkelen we voortdurend energiebesparende diensten voor lokale besturen, bijvoorbeeld op het vlak van openbare verlichting en duurzame mobiliteit.

Hulp voor mensen met betaalmoeilijkheden

Een andere deel van onze maatschappelijke opdracht is die van sociale leverancier. We leveren energie aan klanten die geen commerciële energieleverancier vinden. Eventueel plaatsen we dan een budgetmeter, waarmee de klant zijn verbruik vooraf betaalt. Dat helpt om bewust om te springen met het energiebudget zonder aan comfort in te boeten.

Wie zijn we, wat doen we

Werkingsgebied

Eandis is actief in 229 Vlaamse steden en gemeenten (+ 4 Waalse die behoren tot Gaselwest - niet op de kaart).

Werkingsgebied Eandis

Wie doet wat in de energiesector?

In dit filmpje krijg je een duidelijk beeld van de rol van Eandis in het Vlaamse energielandschap, en van die van de andere belangrijkste spelers: de producenten, de leveranciers, vervoersonderneming Fluxys, transmissienetbeheerder Elia en de regulatoren.

Delen op sociale media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen