U bent hier

Verticale infrastructuur, drager voor slimme toepassingen

Nuttige info van onze klantenservice

De bestaande infrastructuur van Eandis - Infrax = een ideale drager voor applicaties als camera’s en sensoren!

 • ze zijn overal aanwezig, dus kosten-, tijd- en milieubesparend
 • er is netspanning aanwezig
 • ze zijn voor meerdere applicaties inzetbaar
 • het voorkomt een wildgroei aan palen in straatbeeld.

Interesse? Contacteer verticaleinfrastructuur@eandis.be of je Lokale Relatiebeheerder bij Eandis - Infrax.

Slim (be)sturen

Steden evolueren op vlak van mobiliteit, energie, veiligheid, e.d. naar smart cities: slim (be)sturen door meten, analyseren en delen van data. Nieuwe technologieën, zoals parkeerbegeleiding, slim afvalbeheer, camerabewaking of nummerplaatherkenning, houden de woon- en werkomgeving leefbaar.

Dienstverlening Eandis-Infrax

Verticale infrastructuur, de ideale troefkaart

Dienstverlening Eandis en Infrax

Veel simme applicaties maken gebruik van camera’s en sensoren die zichtbaar zijn in het straatbeeld. Tegelijk vind je daar het kwalitatieve netwerk van meer dan 1 miljoen openbare verlichtings- en elektriciteitspalen, wijdverspreid in alle steden en gemeenten.

Die ‘verticale infrastructuur’ is de ideale drager voor slimme toepassingen. Een unieke troefkaart, zowel voor steden en gemeenten als voor bedrijven die slimme technologieën aanbieden.

Concrete realisaties

Steeds meer gemeenten maken er nu reeds gebruik van, zoals voor het cameraschild in Dendermonde (filmpje hieronder), ANPR-nummerplaatherkenning in Kortrijk, parkeergeleiding in Aalst of WiFi in Knokke.

Piet Buyse, burgemeester Dendermonde: “De palen zijn perfect geschikt en er is meteen ook stroom aanwezig. Alles wordt op een veilige en professionele manier geplaatst. Zo bespaar je als stad tijd en kosten. De samenwerking met Eandis leverde ons toch een besparing van zo’n 36.000 euro op.”

Lees ook het persbericht over het cameraschild in Dendermonde.

Slimme dienstverlening

Als assetmanager hebben we geïnvesteerd in een beleid dat het mogelijk maakt dat de bestaande masten en palen kúnnen worden gebruikt voor andere toepassingen dan enkel openbare verlichting. Maar onze dienstverlening is meer dan de technologie of installatie op zich. De applicaties worden (gedeeltelijk) mee opgenomen in ons netbeheer, zoals check of herstel na incidenten.

Met dit aanbod wil Eandis-Infrax voor alle Vlaamse steden en gemeenten, maar ook voor andere partners die de samenleving duurzaam willen versterken, de meest aantrekkelijkste partner zijn:

 • Projectbegeleiding: we bekijken samen de meest geschikte locatie, zorgen voor een professionele plaatsing en aansluiting, en bespreken de opties rond afregeling en gegevensuitwisseling.
 • Operationeel beheer: na installatie zien we erop toe dat de applicaties goed kunnen blijven functioneren en zorgen we voor een correct administratief beheer. Bijvoorbeeld bij aanrijding van de lichtmast zorgen we voor een nieuwe mast, herplaatsen we de installatie (indien nog in goede staat) en wordt een schade dossier opgesteld met verhaal ten aanzien van de veroorzaker.

Meer toelichting hierover vind je in deze gedetailleerde presentatie

Multifunctionele masten

Eandis-Infrax volgt de technische ontwikkelingen en marktevoluties op de voet. En we investeren in innovatieprojecten.

Is er bij (stads/wijk)renovatie nood om slimme applicaties te introduceren? Laat dan de palen het werk doen: onze multifunctionele masten helpen om dat op een slimme manier te organiseren.

Bekijk het filmpje over ons demopark in Mechelen:

Meer info?

Contacteer je Lokale Relatiebeheerder bij Eandis - Infrax of mail naar verticaleinfrastructuur@eandis.be.

 

Stads- of wijkrenovatie?

Verhoog de levenskwaliteit van je inwoners.

Kies voor slimme infrastructuur !

Wijkrenovatie

Share on social media

Informatie over jouw adres?

 • Jouw distributiebeheerder
 • Klantenkantoren in je buurt
 • Oplaadpunten in je buurt
 • Jobs in je buurt
 • Meterstand doorgeven
 • Beschikbare premies
 • Nieuwe aansluiting aanvragen
 • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen

Klacht of opmerking?