U bent hier

Hoe lees je jouw meterstand af?

Op ons werkgebied staan verschillende soorten elektriciteits- en aardgasmeters opgesteld. Bekijk hier welk type meter je hebt, en hoe je die correct afleest.

Elektriciteitsmeters

Enkelvoudige meter

Enkelvoudige meter elektriciteit

 

Stap 1: controleer eerst je meternummer. De laatste vier cijfers op je meteropnamebrief of –mail moeten overeenkomen met de meter bij jou thuis. In het voorbeeld hierboven zijn de laatste vier cijfers 0530

Stap 2: een meterstand bestaat uit maximaal acht cijfers voor de komma. In ons voorbeeld hierboven is de meterstand gelijk aan 62224. Dat cijfer moet je doorgeven aan Eandis.

Tweevoudige meter

Tweevoudige meter elektriciteit

Stap 1: controleer eerst je meternummer. De laatste vier cijfers op je meteropnamebrief of –mail moeten overeenkomen met de meter bij jou thuis. In ons voorbeeld zijn de laatste vier cijfers 2565.

Stap 2: bij een tweevoudige meter heb je twee meterstanden: een voor je dagverbruik (zonnetje) en een voor je nachtverbruik (maantje). Ze bestaan elk uit maximaal acht cijfers voor de komma. In ons voorbeeld is de dagmeterstand gelijk aan 16404 en de nachtmeterstand 54415. Die cijfers moet je doorgeven aan Eandis.

Tip: controleer bij je meteropname ook of het juiste telwerk actief is. Klik hier om te weten welke tariefperiodes voor jou van toepassing zijn.

Budgetmeter elektriciteit

Budgetmeter elektriciteit

Bekijk hier de handleiding

Andere elektriciteitsmeters

Aardgasmeters

Courante meter aardgas

Courante meter aardgas

Stap 1: controleer eerst je meternummer. De laatste vier cijfers op je meteropnamebrief of -mail moeten overeenkomen met de meter bij jou thuis. In het voorbeeld hiernaast zijn de laatste vier cijfers 4542.

Stap 2: een gasmeterstand bestaat uit maximaal vijf cijfers voor de komma. In ons voorbeeld hiernaast is de meterstand gelijk aan 25003. Dat cijfer moet je doorgeven aan Eandis.

Budgetmeter aardgas

Budgetmeter aardgas

Bekijk hier de handleiding

Andere aardgasmeters

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen