U bent hier

Dag- nachttarief (tweevoudig uurtarief)

Tijdens de nacht verbruiken we minder energie. Daarom leveren de elektriciteitsleveranciers jou elektriciteit aan een verminderde prijs voor alle verbruiken tijdens de nacht: dag- nachttarief of tweevoudig uurtarief. Tijdens het weekend telt het verminderde tarief ook overdag.

Wil je ook die verminderde prijs genieten, dan moet je wel een tweevoudig uurtariefmeter laten plaatsen. 

Onze handige toepassing vertelt je welke tariefperiodes gelden voor de plaats waar je woont.

 

Vraag nu een tweevoudig uurtariefmeter aan

Vraag aan Eandis om een tweevoudig uurtariefmeter te plaatsen. Die meter heeft telwerken voor 'dag' (normaal tarief) en voor 'nacht' (verminderd tarief). De overschakeling dag-nacht-dag gebeurt automatisch.

Heb je al een aansluiting, maar wil je die aanpassen naar een tweevoudig uurtarief? Vraag dan een wijziging van je bestaande aansluiting.

De plaatsing van de meter is niet gratis en je betaalt een hoger abonnementsgeld. Toestellen die veel verbruiken, laat je best 's nachts werken: wasmachine, vaatwasmachine, droogkast, voorraadboiler. Doe je dat niet, dan is het tweevoudig uurtarief niet altijd voordelig. 

 

Je dag- nachttarief omzetten naar normaal tarief wegens zonnepanelen? 

Voor netgebruikers met zonnepanelen kan het interessant zijn om van dag- nachttarief terug om te schakelen naar een normaal tarief. De geproduceerde energie kan dan in mindering worden gebracht van het volledige verbruik.
Let wel:  het tijdstip van omschakeling is belangrijk! Een eventuele negatief saldo wordt bij een tariefwissel op nul gebracht. Vraag de tariefwissel dus best aan zo dicht mogelijk bij je jaarlijkse meteropname.

Meer informatie:

 

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen