U bent hier

Nieuwe elektriciteitsmeterkast Eandis

Nieuwe meterkastOp 1 januari 2018 introduceert Eandis een nieuwe kast voor je elektriciteitsmeter (de ‘25D60’-kast). Vanaf dan kan die worden geplaatst bij nieuwbouw of renovatie van gezinswoningen of kleine bedrijven. Na de overgangsperiode, die loopt tot 31 maart 2018, wordt de plaatsing van de 25D60-kast verplicht. Voor aansluitingen zwaarder dan 56 kilovolt-ampère (kVA), zoals bij grotere of industriële bedrijven, blijft de oude kast bestaan.

De nieuwe meterkast heeft dezelfde afmetingen en bodem als de vorige kast (die heette in het jargon: ‘25S60-kast’). Enkel het deksel is volledig nieuw, met een open meetgedeelte bovenaan. Uiteraard voldoet ze aan alle veiligheidsvoorwaarden, en zijn alle elektrische onderdelen volledig afgeschermd.

Toekomstgericht

Met de introductie van de nieuwe meterkast speelt Eandis vooral in op de komst van een nieuwe generatie digitale meters. Die komen er zeker, want de productie van klassieke meters met mechanisch telwerk stopt binnenkort. Het donkergekleurde deksel van de oude meterkasten is niet ideaal om een elektronisch display af te lezen of te bedienen. De nieuwe meterkast, die ook perfect kan werken met een klassieke meter, maakt je meetopstelling dus helemaal klaar voor de toekomst. 

Eenvoudiger en duidelijker Eenvoudiger en duidelijker

Vroeger moest je als klant een keuze maken tussen zeven verschillende configuraties in functie van je type aansluiting. Dat wordt nu een pak eenvoudiger. Vanaf 2018 moet je enkel één universele basisopstelling (laten) plaatsen. Daarna zorgt Eandis voor de juiste technische configuratie. Op die manier maken we het hele installatieproces eenvoudiger en duidelijker voor zowel installateurs als onze eindklanten. 

Share on social media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Oplaadpunten in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen
  • Aansluitbaar op het aardgasnet

Ga meteen aan de slag

Meer info of vragen?

Veelgestelde vragen