U bent hier

Bedrijfsprofiel

Eandis System Operator cvba is het onafhankelijk bedrijf dat de exploitatietaken en de openbaredienstverplichtingen voor elektriciteit en aardgas uitvoert in naam en voor rekening van zeven Vlaamse distributienetbeheerder, Eandis Assets(*).

Onze dochterondernemingen zijn De Stroomlijn cvba, Atrias cvba, Synductis cvba en Warmte@vlaanderen cvba.

Eandis werd bij beslissing van de Vlaamse energieregulator VREG van 29 oktober 2009 erkend als werkmaatschappij van de genoemde distributienetbeheerder. Eandis System Operator werkt tegen kostprijs en boekt daarom geen winst of verlies.

De Eandis Economische Groep bestaat uit Eandis System Operator cvba, geconsolideerd met haar dochterondernemingen, en de distributienetbeheerder Eandis Assets.

Bedrijfsprofiel

Aandeelhouders

Alle aandelen van Eandis System Operator cvba zijn in handen van Eandis Assets, met uitzondering van 1 aandeel bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Eandis System Operator en 1 aandeel bij de CEO van Eandis System Operator.

Werkingsgebied

Eandis is actief in 229 Vlaamse steden en gemeenten.

kaart eandis assets

* Eandis Assets is de entiteit die ontstond uit de fusievan de 7 voormalige distributienetbeheerders (Gaselwest, IMEA, Intergem, Imewo, Iveka, Iverlek en Sibelgas). Deze fusie geldt onder voorbehoud van vervulling van een paar opschortende voorwaarden.

Delen op sociale media

Nuttige documenten

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen

Ga meteen aan de slag

Vraag het aan Eandis

Veelgestelde vragen