U bent hier

Open data over de energiemarkt

Als onafhankelijke databeheerder speelt Eandis een sleutelrol in de vlotte werking van de energiemarkt.  We beschikken dan ook over heel wat gegevens over energie die nuttig kunnen zijn voor verschillende partijen in het energielandschap. Daarom bieden we een deel van onze gegevens vrij aan via ‘open data’.

Enerzijds bieden we geaggregeerde en anonieme verbruiksdata, raadpleegbaar per jaar, gemeente, energie of sector. Anderzijds stellen we verbruiksdata ter beschikking die is gekoppeld aan een geografische regio (per straat en voor elke gemeente in ons werkgebied). 

Met onze ‘open data’ stimuleren we innovatie en de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten. Bovendien bouwen we voort aan een open, actieve en betrouwbare relatie met al onze klanten, partners, lokale besturen en overheden. Dat ligt in lijn met alle initiatieven, onderzoeken en studieprojecten die we als energiekenniscentrum ondersteunen. Zo helpen we de klimaatdoelstellingen mee bereiken.

Heb je nog vragen? Lees dan onze veelgestelde vragen. Vragen over de energievraagkaart kan je doormailen naar energiediensten@eandis.be.

 

VERBRUIKSGEGEVENS

2012 (xlsx) 2012 (csv)
2013 (xlsx) 2013 (csv)
2014 (xlsx) 2014 (csv)
Referentie NACE (xlsx) Referentie NACE (csv)
Legende (xlsx)  

*Lees hier hoe je snel bepaalde gegevens kunt opzoeken

ENERGIEVRAAGKAARTEN

Download dataDownload alle data

 

Geef ons feedback! Help ons om onze ‘open data’ te verbeteren en vul deze korte vragenlijst in.

Delen op sociale media

Informatie over jouw adres?

  • Jouw distributiebeheerder
  • Klantenkantoren in je buurt
  • Jobs in je buurt
  • Meterstand doorgeven
  • Beschikbare premies
  • Nieuwe aansluiting aanvragen

Ga meteen aan de slag

Vraag het aan Eandis

Veelgestelde vragen